19 marzo, 2009

La primavera


Perquè la gent es planteja iniciar els seus bons propòsits el dia d’any nou? Que comenci un nou any no vol dir que sigui el moment ideal, al menys per a mi, per començar a fer coses que portem pensant durant setmanes i que sempre hem posposat per una raó o una altra. Deixar de fumar, anar al gimnàs i fer més exercici... en fi, canviar tot allò que trobem de negatiu en la nostra vida.

Per a mi aquest canvi comença ara, a la primavera, quan els arbres surten de la seva llarga hibernació i les flors comencen a treure el cap. Però no només són els arbres els que es desperten, les persones també ho fan. Després de llargs mesos de fred, vent i pluja comença el bon temps i la nostra actitud cap a la vida canvia. La majoria de persones troba l’alegria que havia perdut en algun dia gris del mes de desembre i comencen a somriure, a enamorar-se, a gaudir del plaer de viure pel simple fet d’estar aquí i poder respirar sota aquest sol que ha fet que ens puguem despertar. Si encara no ho heu notat no passa res, pareu un moment i observeu al vostre voltant, segur que després d’una estona ho veieu, i si seguiu sense veure-ho tampoc no passa res, és qüestió d’insistir!

És per això que avui comencen els meus bons propòsits, si senyor! Però m’agradaria ser realista i em limitaré només a un: deixar de fumar... Així que ara mateix llençaré els paquets de tabac, els encenedors i els cendrers i només guardaré un paquet de tabac per tenir-lo ben a la vista, per tenir present que vull deixar de fumar perquè és dolent i no perquè no tinc què fumar.

D’aquesta manera comença el dia 1!!!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Ja ho has fet públic. No hi ha marxa enrere. Ara no siguis dels que diuen que deixen de fumar però el que realment fan és deixar de comprar tabac.
La pregunta és: aquest paquet que et guardes per a tenir a la vista l'enemic a combatre serà buit o ple?

Ana Genover dijo...

Ho deixo de veritat, ni comprat ni demanat! i el paquet estarà ple i tancat amb el seu plàstic (l'he precintat en plan CSI escrivint a sobre de la tireta que hi ha per obrir)

Paperera de reciclatge dijo...

A veure...anem per parts! No estic d'acord amb el que comentes de la primavera! Tens raó quan dius que el primer dia de l'any no té per què ser el dels "bons propòsits"; tots els dies són bons per fer un intent de millorar la teva vida!
D'altra banda, la primavera no em sembla tan preciosa i bonica com la descrius; per a mi i per a molta altra gent,la primavera és sinònim de mocositat, estornuts i mal de cap! Per tant, encara que m'agradi que brilli el sol i s'allargui el dia...odio el pol·len i les abelles!!!

Ana Genover dijo...

A això mateix em referia, cada persona té el seu moment de motivació, jo l'he trobat en la primavera, però no té perquè ser igual per a tothom, sinó seguiriem amb la mateixa idea dels bons propòsits de cap d'any! La idea de tot plegat ve a dir que no s'han de posposar les coses, sinó no es fan mai i el temps passa, tempus fugit ;)